TIEDOTE: edustaja Ronkainen teki kirjallisen kysymyksen turvapaikanhakijoiden opiskelusta

Posted on

TIEDOTE 1.9.2017
Julkaisuvapaa

Kansanedustaja Jari Ronkainen teki kirjallisen kysymyksen turvapaikanhakijoiden opiskelusta
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen on jättänyt asianomaisen ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen siitä, aikooko hallitus selvittää turvapaikkaa hakevien opiskelijoiden henkilöllisyyden ja rajoittaa opiskeluoikeutta. Turvapaikanhakijoilla on lakien rajoittamatta oikeus opiskella Suomessa, vaikka turvapaikanhakuprosessi olisikin kesken.

”Suomen viime aikaisten tapahtumien myötä on tullut julki, että turvapaikanhakijat ovat saattaneet antaa vääriä tietoja, joita ei ole viranomaisten toimesta tarpeeksi huolellisesti tarkistettu. Näitä henkilöitä on integroitumisen varjolla opiskelemassa eri oppiasteissa. En halua lastemme joukkoon rikollisia tai terroristeja Euroopasta, Lähi-Idästä tai muualtakaan maailmasta. Odotan ministerin vastausta siitä, onko hyvä idea laittaa heitä kouluun ennen kuin tiedetään keitä he ovat”, Ronkainen sanoo.

Kysymystään Ronkainen perustelee turvallisuustekijöiden ohella myös opiskeluista syntyvillä kustannuksilla. Toisen asteen koulutus on Suomessa maksutonta opetuskielestä riippumatta.

”Meillä on lukukausimaksut korkeakouluopiskelijoille, mutta ammattikoulussa tai lukiossa opiskelu on edelleen maksutonta kolmansien maiden kansalaisille. Tässä on yksi epäterve vetovoimatekijä lisää”, Ronkainen kertoo.

Ronkaisen mielestä henkilöllisyyden lisäksi todellinen ikä tulisi määrittää kaikilta itseään alaikäiseksi väittäviltä turvapaikanhakijoilta, mikäli on pienintäkään epäilystä siitä, että he voisivat olla täysi-ikäisiä.

”Jos ikä ei täsmää, joutuu henkilön muukin tarina epäilyttävään valoon. Käsitykseni mukaan esimerkiksi hampaista tehtävät ikämääritykset eivät olisi edes suuri kustannustekijä”, Ronkainen toteaa.

 

Lisätietoja:
Kansanedustaja Jari Ronkainen, p: 09 432 3141, jari.ronkainen@eduskunta.fi

Hallitus ratsastaa turvapaikkapoliittisilla toimenpiteillä

Posted on

Jari RonkainenHallitus selvittää ja on ottamassa työkalupakkiinsa tukun keinoja terrorismin kitkemiseksi. Tarkistuksia tullaan tekemään ainakin ulkomaalaislakiin ja kansalaisuuslakiin, lisäksi poliiseille ollaan turvaamassa voimankäyttöoikeudet. Keinot ovat alun perin jo hallitusohjelmassa sovitusta 80-kohtaisesta turvapaikkapoliittisesta toimenpideohjelmasta, jonka on koostanut perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Ohjelma kuitenkin jäädytettiin hallitukseen jääneiden ryhmien toimesta. Nyt joitain nostoja toimenpideohjelmasta ollaan tuomassa takaisin muka uusina asioina.

Kansalaisuuden peruuttaminen terroristeilta on hyvä ja kaikin puolin kannatettava asia. Terrorismin torjunnassa se on kuitenkin täysin marginaalinen asia, joka koskee korkeintaan n. 80 Suomesta ulkomaille lähtenyttä taistelijaa.  Se, mistä olen enemmän huolissani ovat tänne tulleet yli 30 000 turvapaikanhakijaa joiden todellisista taustoista emme tiedä mitään, kuten Turun tapaus todistaa. Jopa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg tunnustaa jo tilanteen. Puhumattakaan sisäministeri Paula Risikon kadottamista 5 300 turvapaikanhakijasta.

Suunnitelmissa olevat kansalaisuuden peruuttamiset ja kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden uhka-arviot perustuvat kuitenkin siihen, että tiedämme varmuudella keitä tänne tulleet henkilöt ovat ja mitkä ovat heidän taustansa. Samaan aikaan kun hallitus juhlapuheissaan kiristää turvapaikkapolitiikkaa, haaveilevat kunnat ja sisäministeriö sosiaalipalveluiden ohituskaistaa Suomeen palaaville terroristeille. Herää kysymys, täyttääkö tämä toiminta kaikki lain kriteerit?

Kehotan hallitusta edistämään turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa täysimääräisesti ja mahdollisimman nopeasti. Oikeilla toimenpiteillä turvallisuusuhkiin on aidosti mahdollista puuttua. Puolitiehen jääminen ja hurskastelu eivät riitä, siitä on jo valitettavasti Suomessakin näyttöä.

 

Jari Ronkainen

Helsingissä 31.8.2017

Terrorismi saapuu Turkuun

Posted on

Barcelonan ja Cambrilin iskuista on tuskin savu ehtinyt hälvetä, kun terrorismi viimein saavutti Suomen maankamaran. Oli vain ajan kysymys, milloin Suomi saa muun Euroopan tavoin kyseenalaisen kunnian toimia kansainvälisen terrorismin näyttämönä. Nyt paikaksi valikoitui maahanmuuttajien runsaasti kansoittama Turku, jossa veitsellä aseistautunut marokkolainen turvapaikanhakija hyökkäsi sivullisten kimppuun. Ainakin 2 on saanut surmansa ja 6 loukkaantunut. Jos tämä ei ole poliitikoille herätys ruususen unesta, niin sitten ei koskaan!

Nyt koettu isku on kuitenkin se hinta, jonka hallituksen ministeritroikka on toiminnallaan Suomella maksattanut. Yksittäisten terrorisolujen toimintaan on hyvin vaikea, jos ei mahdotonta täysin varautua. Ainoa tehokas keino vähentää terrorismin uhkaa kotimaassamme on tehdä järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa. Jos hallituksessa oleminen ja pysyminen ovat ainoa keino vaikuttaa harjoitettuun politiikkaan, niin nyt veri todella punnitaan. Onko troikka valmis muutoksiin tämänkään jälkeen vai jatketaanko hokemaa, että ”pelolle ei saa antaa valtaa”?

Perussuomalaiset ovat vuodesta toiseen pitäneet järkevää maahanmuuttopolitiikkaa yhtenä keskeisenä teemanaan. Puoluejohdon esittämään kannanottoon Turun terrori-iskusta on helppo yhtyä. Hallitusneuvotteluissa aikaansaatu turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma sisältää hyviä toimia, mutta odottaa edelleen toteuttajaansa. Vastaanottokeskuksien tilanne on retuperällä. Olen itsekin ehdottanut toimenpiteitä turvapaikanhakijoiden aiheuttamiin turvallisuusuhkiin sekä ennustanut terrorismin saapuvan heidän mukanaan. On inhottavaa olla oikeassa.

Esitän syvimmän osanottoni uhrien omaisille.

 

Jari Ronkainen

Helsingissä 19.8.2017

Soinin itkuvirret kyllästyttää

Posted on

Mediaa lukiessa välittyy sellainen kuva, että Uuden vaihtoehdon poliittinen sisältö on perussuomalaisten haukkuminen. Olin jo päättänyt, että en aio puida julkisuudessa loikkareiden herjoja, mutta mitta se on minunkin lasissani. Olipa loikkaussuunnitelman isä kuka tai ketkä tahansa, on selvää, että ilman diktaattori Timo Soinin mahtikäskyä mitään ei olisi tapahtunut. Soinin ns. ”mielipiteet” puoluekokouksen jälkeen ja vähän ennenkin ovat olleet pelkästään perussuomalaisten moittimista. Ja mitä suuri johtaja edellä, sitä loikkarien yli-innokkaimmat pikkunilkit perässä.

Aamulehden jutussa Soini kutsuu Perussuomalaisia ihmisvastaiseksi puolueeksi. Hengellisenä miehenä hän ei itse kuitenkaan antaisi homoliittojen ja eutanasian olla kansanedustajille omantunnonkysymyksiä. Soini kuvaa mielenmaisemansa tulevan 80-luvulta mikä näkyykin hänen toiminnassaan. Ratkaisuja esim. turvapaikanhakijakriisiin ei kuitenkaan saavuteta kutsumalla koko maailmaa suomalaisten veronmaksajien pöytään. Kaikesta huolimatta puolue kelpaa Soinin luottomies Raimo Vistbackalle, joka hänkin paasaa päivästä toiseen perussuomalaisten kelvottomuudesta, mutta itse ei lähde puolueesta kulumallakaan.

Soinin viimeaikaisten toimien valossa on selvää, että oman poliittisen linjan jatkaminen selkä suorana uudessa ryhmässä tämän vaalikauden loppuun on hänelle mahdotonta. Sen sijaan kuulemme kuolonkorahduksia poliittiselta ruumiilta, jolle Soini itse kaivaa kuoppaa jo kovaa vauhtia vihjailemalla ”kansainvälisistä jutuista tai bisneksistä”. Onhan hän itsekin todennut, että perussuomalaisista lähteneillä tai erotetuilla ei ole poliittista tulevaisuutta. Omasta mielestään hän on saanut jo politiikalta kaiken mahdollisen, mutta tulee jäämään Suomen poliittisen historian lehdille aikamme suurimpana takinkääntäjänä.

Uudelle vaihtoehdolle, Siniselle tulevaisuudelle tai miksi ikinä loikkareita kutsutaankaan, en uskalla povata ruusuisia aikoja. Soinin ripustaessa hanskoja naulaan on tuore kansanedustaja Matti Torvinen vetänyt suuntaviivoja uudelle puolueelle. Sosialidemokraatit on näköjään keksitty uudelleen. Torvinen, joka on puheidensa perusteella kiero kuin korkkiruuvi ottaa kantaa myös puoluetukilakiin ja sen valuvikoihin. Siis siitä samaisesta laista, jota Soini itse oli muuttamassa tällä vaalikaudella. On selvää, että Perussuomalaiset tulee jatkamaan ainoana todellisena vaihtoehtona muille puolueille, ei minkään yhden eturyhmän vaan kaikkien suomalaisten asialla. Minun osaltani nokittelu päättyy tähän. Toivon, että Uusi vaihtoehto keskittyy jatkossa omaan politiikkaansa ja antaa työrauhan perussuomalaisille.

 

Jari Ronkainen

Helsingissä 4.8.2017

Vakuutuslääkäreiden kaksoisrooli on outo

Posted on

Jari Ronkainen |Perussuomalaiset - eduskuntavaaliehdokasYle uutisoi tämän kuun alussa, kuinka vakuutusyhtiöt ovat syyttäneet maan kokeneimman selkäydin- ja aivovammojen kuntoutuslaitos Validian lääkäreitä vääristä diagnooseista.  Yksityisomisteinen Validia läpikävi viime vuoden lopussa organisaatiomuutoksen, jossa lääkärit siirrettiin syrjään esimiestehtävistä ja johtoon tulivat vakuutusyhtiöiden kritiikkiin yhtyneet maallikkojohtajat. Johdon toimesta rajoitettiin jopa terveydenhuollon ammattilaisten vastuulla olevaa työtä kuten diagnosointia ja toimintakyvyn arviointia. Seurauksena olivat hoitohenkilökunnan joukkoirtisanoutumiset ja –irtisanomiset, joissa mm. kaikki lääkärit ja suuri joukko erityistyöntekijöitä korvattiin uudella väellä. Samalla menetettiin valtava kokemus neurologisessa kuntoutuksessa.

On hämmästyttävää seurata, minkälainen vaikutusvalta vakuutusyhtiöillä on. Olen aiemmin tehnyt toimenpidealoitteen vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamiseksi, sillä nykyisellään vakuutuslääkäreiden on täysin mahdollista kiistää tapaturmien ja niistä seuranneiden vammojen syy-yhteydet, jopa silloin kun todisteet puhuvat muuta. Ministeri Jari Lindström asetti selvitysmiehen tarkastelemaan vakuutusoikeuden käytäntöjä viime syksynä ollessaan vielä oikeusministeri. Sittemmin oikeusministeriksi on tullut Antti Häkkänen, jolle esitin kyselytunnilla suullisen kysymyksen aiheesta. Valitettavasti saamani vastaus oli ympäripyöreä.

Palautteen vyöry on ollut valtava joka kerta, kun aihe on noussut julkisuuteen. Vakuutuslääketieteen epäoikeudenmukaisuus koskettaa monia ja sotii kansan oikeustajua vastaan. Kyse on tietenkin rahasta. Etenkin aivovammojen kohdalla kuntoutusjaksot ovat pitkiä ja vaativia, ja tapaturmien kustannuksien kuuluisi usein langeta vakuutusyhtiöille. Vakuutusyhtiöt pyrkivät kuitenkin järjestelmällisesti kiistämään solutasolla tapahtuneet aivovammat, joita ei nähdä kuvantamistutkimuksilla mutta ovat selvästi todennettavissa kliinisissä kokeissa. Vakuutusyhtiöitä vastaan oikeutta käyvillä potilailla on usein vastassaan jopa kymmenien vuosien roikkuminen löyhässä hirressä, jolloin toimeentulo ja jaksaminen vamman kanssa ovat vaakalaudalla.

Tein maanantaina kirjallisen kysymyksen vakuutuslääkärien kaksoisrooleista niin vakuutusyhtiöiden asiantuntijalääkäreinä päättämässä vakuutuskorvausten lääketieteellisistä perusteista kuin vakuutusoikeuden lautakunnissa antamassa lausuntoja korvauskiistoissa. Lisäksi Ylen jutussa Validian taustalta paljastui, kuinka vakuutusyhtiöiden läheisiä henkilöitä istuu jopa yksityisomisteisten hoitolaitosten hallituksissa. Minkälaisia kytköksiä tulevaisuudessa vielä paljastuukaan? Sote-uudistuksen ohessa kaavailtu pakkoyhtiöittäminen kaatui perustuslakiin, mutta olisi toteutuessaan merkinnyt sitä, että raha olisi vaikuttanut aina hoitopäätöksiin saakka. Yhtiöittämisen seurauksena missä tahansa hoitolaitoksessa voisi käydä samalla tavalla kuin Validiassa. Miten potilaiden oikeusturva varmistetaan jatkossa, jos päätöksiä ohjaa raha eikä hoidontarve?

 

Jari Ronkainen

 

(Kirjoitus julkaistu Etelä-Suomen Sanomien Vierailija-palstalla 22.7.2017)